AI napközi

A szervezőről

Czeczulics Mónika

Coach, facilitátor, a Hős gyermek és szülő program egyik alapítója, a tábor egyik főszervezője.

Különböző eszközökkel erősítem meg a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt a tudásukban, egy asszertív és ítéletmentes közegben, ahol felfedezhetik a saját képességeiket és tehetségüket.

Rengeteg mindent kipróbáltam az életemben, vendéglátástól, kereskedelem, marketing, pénzügy, könyvelésen keresztül. Folyamatosan fejlesztem magam és tanulok. Ennek is köszönhető, hogy három évvel ezelőtt megkezdtem a coach pályafutásomat gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt, és megtaláltam benne a hivatásomat. Tinédzser korom óta különleges kapcsolatom van a gyerekekkel, nagyon gyorsan tudok bizalmi kapcsolatot kialakítani velük.

14 éves korom óta, ha úgy érzem, akkor változtatok azon, ami számomra nem működik. Ennek is köszönhető, hogy több mint 10 évet éltem külföldön, különböző országokban, voltam szobalánytól, iroda vezető, cég tulajdonos.

Azt tapasztaltam, hogy a mai világban az egyik legnagyobb szuperképesség, ha hajlandóak vagyunk változtatni és kilépni a komfortzónánkon kívül, ami kényelmetlen és rémisztő felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.

A komfortzóna pedig mást jelent mindenkinek. Az ügyfeleim, akik engem választanak, amíg kísérem őket, közösen megtaláljuk azt a területet, ami a legkényelmetlenebb, mindamellett a legnagyobb változást és hozzá adott értéket tudja generálni az életükben. Egy összekötő hídként vagyok jelen, amíg már nincs szükség erre hídra. Volt olyan gyerkőc, akinek felelni volt nehéz az osztály előtt, volt olyan, akit az internetes játék szenvedélye miatt közösítettek ki. A nyitott kérdések használata a mindennapokban, nem csak a kíváncsiságot tudja fenntartani, hanem inspirációként szolgál.

A tapasztalataim alapján sajnos nagy többségében a gyerekek nem mernek, vagy nem tudnak kérdezni. Az érzelmi intelligencia, az aktív hallgatás, a nyitott kommunikáció, a szükségleteinek megfogalmazása, mind abban tudja segíteni a gyerekeket, hogy még többet tudjanak kihozni magunkból, hiszen a kommunikáció a hétköznapi életük része. A kommunikáció fejlesztése az életük minden területére hatással van.

A legújabb technológia: a Mesterséges Intelligencia, melynek szintén a kommunikáció az alapja. A Mesterséges Intelligencia Élménytáborunk célja: 

fejlesszük a gyerekek kommunikációs készségeit és olyan szakemberektől tanulják meg a használatának fortélyait, akik gyakorlati példákon keresztül tudják megmutatni nekik, hogyan használják okosan, ami megkönnyítheti és meggyorsíthatja a gyerekek tanulásra szánt idejét, úgy, hogy mellette a tananyagot is könnyebben és interaktívan tudják elsajátítani a jövőben.

Célunk, hogy a gyerekek játékosan és könnyedén tudják alkalmazni a tanultakat a tábor alatt, és a tábor után is megmaradjon számukra a tudás.

A tábor aktív részesei a szülők is. A tapasztalataink alapján a gyerekek tartós fejlődésének az egyik alapja, hogy a szülők a tanulási folyamatban aktívan részt tudjanak venni. A tábor ideje alatt figyelemmel kísérhetik egy zárt Facebook csoporton keresztül, a gyerekeket, a tábor után pedig különböző témákban interaktív workshopokon vehetnek részt online, amelyek témái:

  • kommunikáció a gyermekkel
  • tudatos digitális szülő
  • a táborban használt mesterséges intelligencia alkalmazások áttekintése.

 

A tábor szervezése alatt arra törekedtem, hogy minél több és más nézőpontból kapjanak betekintést a gyerekek. Egy 18 éves etikus hackert is szerepel az előadók között. A tapasztaltunk alapján egy gyermeknek egy másik gyermek a leghitelesebb. 

A különböző előadásokat és programokat úgy alakítottuk ki, hogy élményt es tudást kapjanak a gyerekek, amit a jövőben is tudnak alkalmazni.

A jövő nem vár - a jövőt te alkotod!

Szeretnéd tudni, milyen tanulási típus illeszkedik legjobban gyermekedhez?

Ha szeretnéd a tesztet gyermeked számára, íratkozz fel a hírlevelünkre, és azonnal elküldjük nektek e-mailben!